top of page

Tijger heeft geen trek


Tijger, een prachtige kruising van 8 maanden jong, kwam bij ons omdat hij zich niet zo goed voelde. Hij had een paar keer overgegeven en wilde sinds een dag ook niet meer eten. En dat, terwijl hij daar altijd zo dol op is. Het was duidelijk dat Tijger zich echt heel ellendig voelde. Hij zat ineengedoken op de tafel en had nauwelijks oog voor zijn broer en goede maatje Beer. De heren zijn altijd samen en komen dus ook altijd samen naar de kliniek. Bij het betasten van de buik gaf Tijger aan, dat dit niet prettig was en we besloten daarom een röntgenfoto te maken. Hierop zagen wij een U-vormige structuur in de buik. Een die wij niet direct konden plaatsen, maar waarvan wel duidelijk was dat hij daar niet hoorde. Tijger had dus iets in zijn darmen dat de boel blokkeerde. We hebben Tijger geopereerd en konden vrij snel het vreemde object lokaliseren. Nadat wij de darm hadden geopend, bleek het een plastic oranje dopje te zijn.

De darm werd weer gesloten en netjes terug in de buik geplaatst. Nadat de buikwand, onderhuidse weefsels en huid weer gesloten waren, mocht Tijger rustig wakker worden in de opname. Toen we met de eigenaresse bespraken wat we hadden gevonden ging er een belletje rinkelen. Tijger had enige tijd voor hij ziek werd met het dopje van een nerfpijltje gespeeld.

Bij de controle enkele dagen later zagen wij een hele andere Tijger. Hij was vrijwel dezelfde dag weer gaan eten en voelde zich inmiddels weer helemaal de koning van het huis. En de nerfpijltjes? Die liggen inmiddels goed opgeborgen!


bottom of page