Kattenkliniek Felicare fotowedstrijd !

Jaaa! De jaarlijkse Kattenkliniek Felicare fotowedstrijd is weer van start gegaan!.
Voor de kalender van 2021 zoeken wij weer de leukste foto's van jullie katten.

Het thema is dit keer - hoe kan het ook anders - katten in de thuis(werk)situatie.
Er zijn wel enkele voorwaarden. Zo moeten de foto's van goede kwaliteit zijn,
scherp en het moet een liggend formaat zijn. Je mag zelf kiezen voor kleur of zwart-wit. Je  kunt je foto tot 1 oktober mailen naar info@kattenkliniekfelicare.nl met als onderwerp: kalender 2021. Het zou leuk zijn als je naast je eigen naam, ook de naam van de kat vermeldt.
LET OP: foto's die onder ons Facebookbericht geplaatst worden kunnen wij helaas NIET gebruiken. Alle inzendingen die wij per e-mail ontvangen zullen door ons in een Facebookfotoalbum geplaatst worden.

Zorg er wel voor dat je zelf de maker bent van de foto, of dat je toestemming hebt om de foto te mogen gebruiken voor dit doel. Succes allemaal, we zijn benieuwd naar jullie leuke foto's!

Augustus: zonnebrand

Ook katten kunnen verbranden door de zon. We zien de problemen vooral op de dunbehaarde oorschelpen en de neus bij lichtgekleurde en witte katten. Op deze delen van het lichaam is de vacht namelijk erg dun en biedt daar weinig bescherming tegen de gevolgen van UV-licht. Wist u dat niet alleen buitenkatten kunnen verbranden? Ook de zonaanbidders in de vensterbank lopen risico. De gevolgen van verbranden zijn bij katten gelijk aan die bij mensen, namelijk een verhoogde kans op huidkanker.

Wat kunt u zelf doen aan preventie? U kunt er bij binnenkatten voor zorgen dat bijvoorbeeld de ramen beplakt zijn met UV-werende raamfolie. Deze is er ook gewoon in transparante uitvoering en dus nauwelijks zichtbaar. Daarnaast kunt u de neus en oren van de kat insmeren met speciale zonnebrandcrème voor dieren. Deze is niet giftig voor de kat, ook niet bij het oplikken tijdens de vachtverzorging. In augustus krijgt u 10% korting op een tube.

September: terug van vakantie, een nieuwe kat (erbij) ?

De meeste mensen zijn inmiddels terug van vakantie en weer aan het (thuis)werken. Voor veel mensen is nu ook de tijd aangekomen om te kijken naar een nieuwe kat of kitten. Marktplaats wordt overspoeld door het aanbod, vooral van kittens. Helaas worden veel van deze kittens veel te jong bij hun moeder weggehaald. Vaak onder het mom dat ze toch niet meer bij de moeder drinken of dat de moeder er niet meer naar omkijkt. Wettelijk gezien moeten kittens minimaal 7 weken bij de moeder blijven, maar dit is absoluut veel te jong om ze al mee te nemen. Wat is dan wel een goede leeftijd zal je denken? Dat is voor een groot deel afhankelijk van de omstandigheden waaronder de kitten opgroeit en in welke situatie de kitten terechtkomt als je hem of haar meeneemt. Neem dus altijd contact met ons op om te overleggen en schaf niet in een opwelling een kitten aan! Daarnaast zitten er natuurlijk enorm veel katten in het asiel. Zowel kittens als (jong) volwassen dieren. Groot voordeel van die laatste groep is dat je vaak al iets kunt zeggen over het karakter van de kat.  Informatie over de introductie van een nieuwe kat vind je op de website van de praktijk voor kattengedrag.

Bloeddrukmeting cadeau in oktober

Oktober staat in het teken van onze seniorenvriendjes. Wist je dat veel oudere katten een verhoogde bloeddruk hebben? En dat je hier in eerste instantie helemaal niets van merkt! Daarom hebben wij in onze seniormaand een hele mooie aanbieding voor alle katten ouder dan 7 jaar. Als je in oktober een afspraak maakt voor een seniorencheck inclusief bloedonderzoek, dan zullen wij gratis de bloeddruk van de kat meten. Geef wel even bij het maken van de afspraak aan dat je gebruik wilt maken van deze aanbieding. Dan houden we er rekening mee met de tijdsplanning. Meer informatie over een hoge bloeddruk bij de kat vind je hier op onze website.

Gratis tekenkaartje

Tot 31 augustus kan je op de kliniek een gratis tekenkaartje ophalen (zolang de voorraad strekt). Gelukkig zijn katten minder gevoelig voor diverse, door teken overgebrachte ziekten. Het is natuurlijk wel heel vervelend voor de kat als ze teken heeft en bovendien bestaat het risico dat er zo ook teken in huis komen. Hoeveel katten slapen er bijvoorbeeld niet op bed? Wil je een teek snel en veilig verwijderen? Dan kan het tekenkaartje uitkomst bieden. Daarnaast kan je natuurlijk gebruikmaken van een goed preventief middel. Gebruik NOOIT een middel voor honden, deze zijn absoluut ongeschikt voor katten! Heb je bij je kat een teek verwijderd, dan kan je deze ook gratis laten controleren op de diverse ziekten via de tekenscanner (zie de video hieronder).

Gratis toedieningsservice

Heeft u moeite met het toedienen van tabletten of pipetten ? Dan kunt u gebruikmaken van onze gratis toedieningsservice.

Dus heeft u problemen met het geven van (ontwormings)tabletten of het aanbrengen van (vlooien)pipetjes, dan kunnen wij deze zorg uit handen nemen. Deze gratis service geldt voor alle pipetten en tabletten die bij ons zijn aangeschaft.

© 2015 door Kattenkliniek Felicare. Gemaakt met Wix.com

  • White Instagram Icon
  • White Google+ Icon

KATTENKLINIEK FELICARE, NIEUWEWEG 14 A, 3765 GD, SOEST, 035-7370425

Privacybeleid