top of page

TAND-

HEELKUNDE

Gebitsproblemen komen zeer veel voor bij katten. Vaak merken eigenaren niet dat de kat een gebitsprobleem heeft, aangezien de meeste katten gewoon goed blijven eten. Zelfs met een heel slecht gebit eten katten vaak gewoon nog harde brokken. Een ziekteverschijnsel waarop gelet kan worden is dat katten met gebitsproblemen vaak uit hun bek stinken.

Gebitsproblemen die wij vaak in onze kattenkliniek tegenkomen zijn tandplaque en tandvleesontsteking (gingivitis). Dit is het eerste stadium van tandbederf. Indien een gebit in dit stadium goed schoon wordt gemaakt herstelt het gebit in de meeste gevallen volledig. Indien niet in dit stadium wordt ingegrepen kan er ernstigere tandvleesontsteking ontstaan, waarbij het tandvlees terugtrekt en ook de wortels van de kiezen ontstoken raken. Een erg pijnlijke aandoening. Vaak is dan de enige oplossing om de kiezen te trekken.

Bij de jaarlijkse gezondheidscontrole wordt het gebit van uw kat altijd goed nagekeken. Heeft u echter vragen over de gezondheid van het gebit van uw kat neemt u dan gerust contact op, wij helpen u graag.

bottom of page