top of page

Belle is een beetje scheef


Belle is een prachtig poesje, een blauwe abessijn om precies te zijn. Ze was enkele dagen voor ze bij ons kwam, opgehaald bij de fokker en direct viel op dat ze haar kopje een beetje scheef hield. Daarbij zwaaide ze ook een beetje met haar hoofd als ze liep. Het was de fokker ook al opgevallen en ze dacht dat Belle 's morgens van de krabpaal gevallen was. Ze at en dronk namelijk goed en toonde niet ziek.

De eigenaar vertrouwde het toch niet helemaal en zag ook wat vocht uit Belle haar oor komen. Een afspraak was dus snel gemaakt. Belle is verder een heerlijk ondernemende kitten en ze kon het vrijwel direct goed vinden met de andere katten in huis. Op de kliniek was duidelijk te zien dat Belle haar hoofdje naar links kantelde. Hoewel ze niet heel groot van stuk is, was ze actief genoeg en wel goed in verhouding.

Haar linkeroortje stond vol met troebel vocht en het trommelvlies konden we niet goed in beeld brengen. Dit vocht komt vrijwel uitsluitend voor in de gehoorgang bij dieren met een kapot trommelvlies. Dat kan onder andere ontstaan door een ontsteking of een poliep in het middenoor. Belle kreeg antibioticumtabletjes en we maakten een afspraak voor de controle. Bij de controle bleek dat er veel minder vocht in de gehoorgang aanwezig was. En nu was ook duidelijk te zien dat er een rode dikte opbolde. Belle werd onder narcose gebracht, dat was nog wel een kleine uitdaging bij een poesje van slechts 1,2 kg. Nu konden we de gehoorgang goed spoelen en kwam de poliep beter in beeld.

Belle werd aansluitend klaargemaakt voor de operatie. Er werd onder het oor een sneetje in de gehoorgang gemaakt. Nu konden we de poliep met een tangetje stevig vastpakken en door langzaam te draaien, onder lichte trekkracht, kwam hij los.

De poliep was wel 1,5 centimeter lang en zeker 1/2 cm dik. De gehoorgang en huid werden gehecht en Belle mocht wakker worden in een lekker warme opname. Toen we haar 2 weken na de operatie op controle zagen was het oor prima genezen. Haar kopje houdt ze nog een beetje scheef, waarschijnlijk zal dat ook zo blijven. Maar ze heeft verder nergens meer last van, die kleine, stoere Belle!


bottom of page