top of page

Een geluk bij een ongeluk


Django is een jongeman met een heel knap uiterlijk. Zijn blauwe kijkers betoveren je zodra hij je aankijkt. Naast uitermate knap is hij ook nog eens superlief. En dat is natuurlijk nog veel belangrijker. 2017 eindigde voor hem echter niet zo heel prettig. Vlak voor oud en nieuw lag hij lekker te chillen op de oprit van zijn eigen huis, toen er een auto achteruit de oprit opkwam. Hoe het precies gebeurd is blijft de vraag, maar duidelijk is wel dat Django met zijn staart onder een wiel terecht is gekomen. Zijn hevig geschrokken eigenaar is direct met hem naar ons toegekomen. Hier bleek dat Django ook moeite had om op zijn achterpoten te staan. Het probleem zat echter niet in zijn poten zelf, maar hoger, namelijk bij zijn bekken.

We hebben Django natuurlijk eerst een flinke dosis pijnstilling gegeven en maatregelen getroffen om zijn shock te bestrijden. Later die dag hebben we röntgenfoto's gemaakt. Hieruit bleek dat niet alleen zijn staart gebroken was, maar dat ook de verbinding tussen zijn heiligbeen en bekken verbroken was. Dit was ook het moment waarop duidelijk werd dat Django een aangeboren afwijking aan zijn wervels had die een eventuele operatie risicovoller zou maken. Een geluk bij een ongeluk was dat zijn bekken zelf helemaal heel was en er slechts weinig verschuiving was, waardoor een operatie aan zijn bekken niet noodzakelijk bleek. Enkele weken benchrust en goede pijnstilling waren in zijn geval voldoende. Nu is het bij een staart, die zo hoog gebroken is als die van Django, soms het geval dat er een blaasverlamming optreedt.

Toen duidelijk werd dat dit bij hem niet het geval was, hebben wij zijn staart moeten amputeren omdat hij hem niet meer kon bewegen. Django gaat dus voortaan zonder staart door het leven. Maar als straks al zijn haar weer is aangegroeid, is hij weer net zo knap als voor zijn ongeluk!


bottom of page