top of page

Nikkie heeft doorgroeiende nagels


Nikkie is een poes van bijna 18 jaar. Een grande dame op een respectabele leeftijd. En net als wij mensen heeft ze een aantal ouderdomskwaaltjes. Zo loopt ze bijvoorbeeld wat moeilijker door artrose en problemen met haar wervels. Maar verder geniet ze op haar eigen tempo volop van het leven. Nikkie komt ook ieder jaar voor haar gezondheidscontrole en vaccinaties, zodat ze goed beschermd in het kattenpension kan gaan logeren. Ook dit jaar zagen wij haar weer. Wat opviel was dat Nikkie bij het lopen een zacht tikkend geluid maakte. Al snel kwamen wij achter de oorzaak. Ze had doorgroeiende nagels. Een nagel prikte al een klein beetje in haar voet. Doordat oudere katten vaak minder (goed) gebruik maken van krabmogelijkheden, zoals de krabpaal, het krabmeubel of bomen, zien we heel regelmatig problemen ontstaan met doorgroeiende nagels. De nagels zijn vaak ook erg breed. Controleer dus regelmatig de nagels van uw kat. Worden ze te lang, knip dan voorzichtig een puntje af met een speciaal nagelschaartje voor katten. Durft u het zelf niet aan? Maak dan een afspraak, dan doen wij het voor u. Nikkie heeft een pedicure gehad en kan weer met prachtige nageltjes verder genieten van het seniorenbestaan.


bottom of page