top of page

Simba zet zijn beste beentje voor


Simba kwam eigenlijk alleen maar voor zijn vaccinatie. Maar hij liep de laatste tijd ook wel met enige regelmaat kreupel en daar maakte de eigenaresse zich toch wel zorgen om. Simba is een jonge kater van net 2 jaar, dus de kans op artrose was niet zo groot. Bij het onderzoek werd duidelijk dat hij last had van zijn rechterachterpoot. Hij belastte hem wel, maar het ging niet van harte en je kon duidelijk zien dat hij het liefst zo kort mogelijk zijn gewicht erop wilde zetten.

Als een kat kreupel is, dan beginnen we altijd aan de ondervoet, bij de teentjes, en werken zo langzaam naar boven. Door systematisch te werken slaan we niets over. Simba liet het allemaal goed toe, zijn tenen, middenvoetsbeentjes, hak, knie. Nergens gaf hij een hele duidelijke pijnreactie. Tot we bij zijn heup kwamen. Dat deed hem echt zeer. Daarom hebben we besloten om de röntgenfoto's onder narcose te maken. Daaruit bleek wel waarom het hem zo'n pijn deed. Simba had namelijk zijn rechterheup gebroken! Zo blijkt maar weer dat katten slecht laten merken dat ze pijn hebben. Wij mensen zouden geen stap meer kunnen zetten en Simba liep nog op deze poot. Simba is geopereerd en hierbij is zijn heupkop verwijderd. Hij heeft dus geen normaal heupgewricht meer. Katten redden zich uitstekend na een dergelijke operatie en vaak zie je na herstel vrijwel geen bijzonderheden meer bij het lopen. Simba geniet weer van een pijnloze wandeling door de buurt


bottom of page