top of page

Gabber, een heer "op leeftijd"


7,5 maand geleden mochten wij voor het eerst kennismaken met Gabber. Een zwart-witte heer op leeftijd. Gabber is geboren in de vorige eeuw, in 1996 om precies te zijn en inmiddels maakt hem dat 20 jaar en 10 maanden oud. Hiermee staat hij op de vierde plaats van onze oudste patiëntjes.

Gabber heeft in zijn leven al heel wat meegemaakt. Zo zijn inmiddels bijna al zijn tanden en kiezen getrokken, staat hij op een speciaal dieet voor zijn schildklier en is hij een beetje stram in zijn gewrichtjes. Enige tijd geleden kwam hij ons weer vereren met een bezoekje omdat hij een bultje had dat telkens openging. Het bultje op zijn linkerachterpoot bleek een huidtumortje dat open was gegaan en nu geïnfecteerd was. Na een behandeling met antibiotica zag het er allemaal rustig uit en het bultje was bedekt met een korstje. Helaas genas het niet verder en bleef het keer op keer opengaan. Daarom werd besloten om het bultje te verwijderen. Natuurlijk moest Gabber daar wel voor onder narcose. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele veilige narcosemiddelen en beschikken we ook over een goede monitor om verschillende belangrijke waardes tijdens de operatie in de gaten te houden. Daarnaast krijgen alle patiënten natuurlijk extra zuurstof tijdens de operatie en zorgen we dat de bloeddruk en lichaamstemperatuur op peil blijven.

Zo hoeft de leeftijd van een kat dus geen belemmering meer te vormen voor een noodzakelijke operatie. Gabber doorstond zijn operatie prima en toen hij na twee weken kwam om zijn hechtingen te laten verwijderen was er alweer een flinke hoeveelheid haar teruggegroeid. Gabber geniet voorlopig nog weer even verder van het seniorenleven.


bottom of page