top of page

De blauwe plek van "Poes"


Poes had al langere tijd een verdikking onder haar buik, waarvan de behandelingen en onderzoeken door de eigen dierenarts niet voor een oplossing gezorgd hadden. Bovendien likte ze haar buik kaal en was de huid ter plaatse blauw verkleurd alsof ze een bloeduitstorting had. Deze verkleuring was ook al enige weken aanwezig en werd niet minder. En zo kwam het dat Poes eind december bij ons op consult kwam. Na ons onderzoek is in overleg met de eigenaar besloten om de dikte zo ruim mogelijk te verwijderen en in te sturen voor verder weefselonderzoek.

Het was een behoorlijk zware ingreep maar dankzij goede pijnstilling zat deze stoere Poes enkele uren later alweer heerlijk te eten in onze opname. Enkele dagen later kregen wij de uitslag van het weefselonderzoek. Helaas bleek de verwachting waar en had Poes een kwaadaardige tumor van de bloedvaatjes (een hemangiosarcoom).

Gelukkig gaat het met Poes heel erg goed en is er tot op heden geen enkel teken van terugkeer van de tumor en likt ze ook haar buik niet meer kaal. Haar personeel houdt haar nauwlettend in de gaten en als er ook maar enige twijfel is, staan ze direct met Poes op de stoep!


bottom of page