top of page

Een pluim voor Pieter!


Pieter, een lieve kater van anderhalf jaar, was na een val van het balkon een aantal dagen zoek geweest. Hij was daarna ook nog aangereden en de vinder had hem naar het asiel gebracht. Daar is hij nagekeken en het leek in eerste instantie dat hij aan zijn avontuur slechts wat schaafwondjes had overgehouden. Drie dagen later kwam de eigenaresse met hem op consult omdat ze zich zorgen maakte over zijn kreupelheid. Een aantal zoolkussentjes van zijn achterpoot waren beschadigd en duidelijk pijnlijk. Geen wonder dat je dan kreupel loopt !

Pieter kreeg pijnstillers en zijn pootje werd daarnaast behandeld met zalf. In de dagen die volgden begonnen zijn zoolkussens echter steeds verder los te laten. Het ging zelfs zo ver dat alle zoolkussens afstierven en al zijn teentjes rood en rauw waren. Een lange periode van dagelijkse verbandwissels en zalven volgde. Pieter gedroeg zich uitzonderlijk goed en onderging het - ondanks de pijn - allemaal gelaten. De eigenares had ondertussen geleerd hoe ze zelf het verband kon wisselen. Pieter kwam trouw op zijn, inmiddels wekelijkse controles, en de genezing ging voorspoedig. Nu, 7 weken later, hebben we Pieter op zijn laatste controle gezien. Zijn zooltjes zijn allemaal bedekt met nieuwe huid en we konden hem genezen verklaren. En hoewel we heel blij zijn voor Pieter en zijn personeel en hem een dikke pluim geven voor zijn geduld en medewerking tijdens de vele verbandwissels, moeten we wel toegeven dat we hem zullen gaan missen!


bottom of page