top of page

Diensten in de kliniek

Wij verwerken jouw gegevens omdat wij dit nodig hebben voor het aangaan of uitvoeren van een overeenkomst met jou. Bij een overeenkomst moet je denken aan het onderzoeken of opereren van jouw kat(ten), of het leveren van (dieet)voeding en medicijnen.

Als je een dienst (zoals een consult, operatie of aankoop van bijvoorbeeld voeding) afneemt, registreren we een aantal gegevens van je. Zo hebben we je adresgegevens nodig, zodat we jouw katten op jouw naam kunnen registreren en je ook een oproep kunnen sturen als het tijd is voor een gezondheidscontrole van jouw kat. Maar ook om bij je langs te kunnen komen voor een visite. Je e-mailadres en telefoonnummer hebben wij nodig om je op de hoogte te houden van wijzigingen in de planning, je te informeren over noodzakelijke (be)handelingen vóór een operatie of onderzoek en om te informeren naar de voortgang van een behandeling.

Deze gegevens delen we indien nodig met externe dienstverleners, omdat zij voor ons de dienst uitvoeren. Zo heeft de producent van onze vaccinatieoproepkaartjes bijvoorbeeld je naam en adres nodig om deze bij je af te kunnen leveren. Deze externe dienstverleners mogen je gegevens alleen gebruiken om de desbetreffende dienst uit te voeren. Ze mogen jouw gegevens dus niet zelfstandig gebruiken of doorgeven.

De gegevens bewaren we ook om eventuele vragen of klachten over de dienst te kunnen beantwoorden.

Waar slaan we jouw gegevens op?

Voor het verkrijgen en bewaren van bepaalde gegevens werken we met cloud-based praktijk management software. Om je privacy te waarborgen, is deze applicatie aan strenge regels gebonden.

Je gegevens wijzigen of wissen.
Als je graag wilt weten welke gegevens we van je hebben, kan je dat aan ons vragen. Mochten bepaalde gegevens niet kloppen, dan kunnen we deze voor je wijzigen. Ook kan je ons vragen je gegevens te wissen en om deze niet meer te gebruiken. Als je eerder toestemming hebt gegeven, kan je deze weer intrekken. In een aantal gevallen kan je ook aangeven je gegevens te ‘beperken’. We zorgen dan dat je gegevens niet worden gebruikt zonder jouw toestemming.

Sommige gegevens kan je van ons meekrijgen. Dat geldt voor elektronische gegevens die je zelf aan ons hebt doorgegeven, gegevens die je bij ons hebt aangemaakt en gegevens die we gebruikt hebben voor een overeenkomst die we met je zijn aangegaan of waarvoor je toestemming hebt gegeven.

In sommige gevallen mogen we je verzoek weigeren, bijvoorbeeld als je ons vraagt je gegevens te wissen, maar we die nodig hebben om belastingtechnische redenen of als bewijs bij klachten. Als dit het geval is, hoor je dat zo snel mogelijk van ons.

Wie is er verantwoordelijk voor je gegevens?

Kattenkliniek Felicare, gevestigd aan de Nieuweweg 14 A, 3765 GD te Soest, is de verantwoordelijke voor de verwerking van je persoonsgegevens.

bottom of page