OPERATIES

Alle operatiedieren krijgen bij ons de best mogelijke zorg.

Zo krijgen alle katten tijdens de operatie zuurstof toegediend. Dit is niet alleen belangrijk voor een veilige narcose en sneller herstel van de patiënt, maar ook om later problemen te voorkomen doordat organen te weinig zuurstof hebben gehad tijdens de narcose. Zuurstof kan worden toegediend via een larynxmasker.

Katten krijgen bij ons geen antibiotica bij ongecompliceerde steriele operaties. Indien netjes gewerkt wordt is dit namelijk helemaal niet nodig. Zo dragen wij als kliniek bij aan een verantwoord antibioticabeleid om zo resistentie voor antibiotica in de toekomst te voorkomen. Tijdens de operatie wordt middels bewakingsmonitoren de patiënt goed in de gaten gehouden.

 

Uiteraard krijgen alle dieren adequate pijnstilling tijdens de operatie. Voor de dagen na de operatie krijg u pijnstilling mee naar huis. De kat mag pas weer naar huis als hij of zij goed wakker is. In de praktijk betekent dit dat de kat vaak een ochtend of een middag op de praktijk blijft. Het is uitermate belangrijk om ervoor te zorgen dat na de operatie de kat goed op temperatuur blijft. Dit gebeurt door middel van een warmtemat tijdens de operatie en een verwarmd hok met warmtelamp.

 

 

Narcose sterilisatie kat
Poes tijdens sterilisatie. Op de achtergrond de bewakingsmonitor, zuurstof en narcosegasverdamper.
Show More

© 2015 door Kattenkliniek Felicare. Gemaakt met Wix.com

  • White Instagram Icon
  • White Google+ Icon

KATTENKLINIEK FELICARE, NIEUWEWEG 14 A, 3765 GD, SOEST, 035-7370425

Privacybeleid

Narcose sterilisatie kat

Poes tijdens sterilisatie. Op de achtergrond de bewakingsmonitor, zuurstof en narcosegasverdamper.